• Evenementen
35332_Abbott_Journal_Club_Tumbnail_Header_v1

Webinar: Gebruik van Nutritional Assessment in je dieetbehandeling

WEBINAR: GEBRUIK VAN NUTRITIONAL ASSESSMENT IN JE DIEETBEHANDELING

Bij het begeleiden van patiënten is inzicht krijgen in de voedingstoestand (o.a. verhoudingen spiermassa (vetvrije massa), vetmassa, verbruik) belangrijk. Nutritional assessment (NA) wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast als onderdeel van het diëtistisch onderzoek. Het draagt immers bij aan het bereiken van de doelstelling en inzetten van de juiste dieetbehandeling. Een obstakel in het uitvoeren van nutritional asssement is dat het relatief veel tijd kost en dat het soms lastig blijkt de verkregen waarden goed te interpreteren, waardoor exta uitleg nodig is.

DOELSTELLING WEBINAR

In deze webinar gaan de sprekers in op de laatste ontwikkelingen rondom verschillende nutritional assessment methoden (indirecte calorimetrie, BIA, handknijpkracht) en hoe deze in de praktijk kunnen worden gebruikt. Ook lichten zij aan de hand van casuïstiek het interpreteren van bovenstaande nutritional assessment methoden verder toe.

DUUR

60 minuten

Sprekers

Joanne Olieman kinderdiëtist in het Erasmus MC Sophia
Wesley Visser diëtist binnen de nefrologie, zowel in patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek in het Erasmus MC
Eva Böhne diëtist bij MalnuCare

 

Voor wie?

• Diëtisten

• Andere zorgprofessionals/belangstellenden

Log in of maak eenvoudig een account om toegang te krijgen tot de webinar. Deze content is uitsluitend bestemd voor zorgprofessionals. Daarom vragen wij jou informatie waarmee wij kunnen verifiëren of je een zorgprofessional bent.

On demand beschikbaar
Online webinar