Terugroepactie Elecare

Abbott B.V. start uit voorzorg een proactieve, vrijwillige terughaalactie van de aminozuurformule Elecare (blikken met het groene label, zie ook de foto van het product). Het product dat geproduceerd wordt in de Verenigde Staten wordt terug gehaald na vier klachten van consumenten in de VS gerelateerd aan Cronobacter sakazakii of Salmonella Newport bij zuigelingen die producten uit deze fabriek hebben geconsumeerd. Belangrijk is dat geen enkel gedistribueerd product positief is getest op de aanwezigheid van de genoemde bacteriën.

De terughaalactie betreft in Nederland enkel Elecare, alle andere zuigelingenvoedingen van Abbott in Nederland (b.v. de blikken met het paarse label) staan hier volledig buiten.

Om welk product gaat het? 

  • Elecare, 400g blik

  • Tenminste houdbaar tot september 2022

  • Batchnummer op het blik 27930Z20

Voor meer informatie of vragen kunnen klanten contact opnemen met de Abbott klantenservice via telefoonnummer +31 (0) 888222439. 

We betreuren elke bezorgdheid die door dit bericht kan ontstaan en willen u ervan vergewissen dat wij deze actie nemen omdat onze eerste prioriteit is om alleen producten van de hoogste kwaliteit te leveren.